Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Místo pro vaši reklamu

AKTUÁLNĚ:

Krimi TV

TOPlist



KOLÍN: Záchrana života řidiče

8. října 2024

KOLÍN: Záchrana života řidiče

Zachránili život vážně zraněnému řidiči po střetu s nákladním vozem. Řidič byl v osobním autě zaklíněný.

Vážná dopravní nehoda osobního vozidla s nákladní soupravou se stala 17. září 2024 odpoledne na obchvatu Kolína, konkrétně na tříramenné křižovatce v katastru obce Veltruby. Velké štěstí ale bylo, že v blízkosti se nacházeli policisté z kolínského oddělení hlídkové služby, kteří havarovaná auta spatřili a dostali se k nehodě téměř okamžitě.

Ke střetu těchto vozidel došlo dosavadním šetřením tak, že 43letý řidič automobilu Hyndai jel po vedlejší komunikaci od Veltrub, kde pravděpodobně nerespektoval dopravní značku „Dej přednost v jízdě“ a vjel na hlavní silnici v době, kdy po hlavní jela nákladní souprava. Následně došlo ke střetu tahače s levým bokem osobního auta, přičemž jej odtlačil až do jízdního pruhu pro protijedoucí vozidla.

Ve chvíli, kdy došlo k této dopravní nehodě, byli opodál policisté z kolínské „oháesky“. Ti, jakmile nehodu před sebou spatřili, okamžitě a bez jakéhokoliv váhání, se vydali na pomoc. Na místě viděli, že kabina nákladního auta byla zapasovaná v levých předních dveří, kde byl zaklíněný řidič, který byl na první pohled vážně zraněn a na slovní podněty policistů nereagoval. Hlídka vyzvala řidiče nákladní soupravy couvnout, aby se mohli dostat k řidiči a poskytnout mu co nejrychleji první pomoc.

Po otevření sešrotovaných dveří jeden z policistů přeřízl bezpečnostní pás u řidiče, muže vytáhl z vozu ven a poté se svým kolegou poskytovali muži první pomoc až do příjezdu Zdravotnické záchranné služby. Práce policistů příjezdem zdravotníků neskončila, naopak po celou dobu, vzhledem k tomu, že zraněný muž byl v šoku, pomáhali společně s hasiči muže udržet v klidu a v co nejmenší míře hybnosti.

Zraněný muž byl posléze vrtulníkem transportovaný do nemocnice, řidič nákladní soupravy vyvázl bez zranění. Dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní.

Okolnosti dopravní nehody jsou stále předmětem dalšího šetření.

Zdroj: Krajské ředitelství policie Středočeského kraje.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | Facebook | mapa stránek | diskuzní fórum